przez gonia_191 » 10 marca 2017, godz. 21:42
Witam. Piszę do Was w bardzo ważnej sprawie, otóż czekam aktualnie na termin wizyty w por. chirurgii szczek-twarz. w lublinie z powodu wady zgryzu- przypuszczam, że jest to progenia. Podejrzewam, że będzie mi sugerowane wykonanie operacji ale mam duże braki w uzębieniu jezeli chodzi o zęby trzonowe. Owe zęby mi po prostu nigdy nie wyrosły. Jedynymi zębami, które musiałam usunąć to dolna ósemka i szóstka której nie dało się wyleczyć. Napiszę jak sytuacja z moim uzębieniem prezentuje się aktualnie, otóż w górnym łuku z prawej strony ostatnim moim zębem jest 5, reszta trzonowcow nie wyrosła, po lewej stronie zęby kończą się na 6. W dolnym łuku po prawej stronie zęby kończą się na 7 ale szóstkę miałam usunięta. Po lewej stronie zęby kończą się na 5, reszta nie wyrosła i z tej strony miałam usuniętą zatrzymaną 8. Jak myślicie jak duży będzie to miało wpływ na założenie aparatu i na operację i czy istnieje ryzyko, że w ogóle nie będą chcieli mi jej wykonać. Proszę o jakieś informacje. Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi.