Wyciski a aparat ortodontyczny

Nie wiesz gdzie zadać pytanie? Twoje pytanie nie pasuje do żadnego z powyższych działów? Możesz je zadać tutaj.
 

Wyciski a aparat ortodontyczny

Postprzez nigero » 18 grudnia 2017, godz. 16:50

Czy mogę zrobić wyciski na model diagnostyczny jeżeli mam założony aparat ??
nigero
 
Posty: 32
Dołączył(a): 10/12/2014
Lokalizacja: Śląsk
Płeć: Mężczyzna
 

 

Wyciski a aparat ortodontyczny

Postprzez Dominus Tenebrae » 18 grudnia 2017, godz. 17:21

nigero, tak, oczywiście, z aparatem jak najbardziej robi się wyciski, choćby do operacji. ;)
dziennik leczenia: http://www.progenia.org/viewtopic.php?f=9&t=2427

Rozpoznanie: Niedorozwój szczęki w w wymiarze podłużnym i pionowym + asymetria szczęki

Operacja: Zabieg w linii Lefort1 + poszerzenie i pogłębienie nozdrzy

Miejsce i termin:
USK Wrocław 15.11.2016r. dr Wojciech P.
Avatar użytkownika
Dominus Tenebrae
Moderator
 
Posty: 494
Dołączył(a): 06/12/2015
Lokalizacja: Wrocław
Płeć: Kobieta
 

 

Wyciski a aparat ortodontyczny

Postprzez Radunia » 18 grudnia 2017, godz. 17:25

Tak.
Po wszystkim będziesz miał trochę więcej wydłubywania resztek masy spomiędzy zamków, ale ogólnie bez problemu.
progenia
aparat góra+dół: 4.07.2016
pogrubienie dziąseł: 28.11.2016
BIMAX w ZG: 11.04.2018
Avatar użytkownika
Radunia
 
Posty: 216
Dołączył(a): 19/11/2013
Płeć: Kobieta
 

 

Wyciski a aparat ortodontyczny

Postprzez nigero » 18 grudnia 2017, godz. 17:26

Ok, dzięki za szybka odpowiedz :)
nigero
 
Posty: 32
Dołączył(a): 10/12/2014
Lokalizacja: Śląsk
Płeć: Mężczyzna
 


Powrót do Pytania ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

cron